De CD&V mocht zondagnamiddag in de tuin van het koetshuis van Le Paige heel wat volk begroeten op haar manifestatie 'Aan den Toog'. Coach Mia Snoeys-Hermans stelde de ploeg voor waarmee CD&V naar de kiezer trekt.



De verliezende coach van dat andere Oranje, Bert Van Marwijk kan misschien eens op stage komen naar Herentals. De coach van de Herentalse Oranje-ploeg, de CD&V, trekt immers met een stevig elftal, een mix van jong en oud, ervaring en enthousiasme, naar de Herentalse kiezer. "We zijn een ploeg, met sterspelers als Mien Van Olmen, Ingrid Ryken en Fons Michiels", klonk het bij de Herentalse coach-voorzitster.

Mia Snoeys-Hermans: "Lijstduwer is Mien Van Olmen, lijsttrekster is Ingrid Ryken. Op plaats 2 staat Fons Michiels." Over verdere plaatsen week Mia niet uit. Ze gaf wel een aantal namen mee van jong en oud die in de selectie zitten maar nog geen plaats hebben. Een aantal namen blijven nog geheim. Kwestie van nog een paar sterspelers aan te trekken...

Vlaams minister-president Kris Peeters kwam de ploeg alvast een moreel steuntje geven. Aan de tap stonden andere politici uit de Kempen zoals Ludwig Caluwé, Ward Kennes, Griet Smaers en Servais Verherstraeten het beste van zichzelf te geven.

De voorzitster had nog een geheim wapen op de lijst. Om burgemeester Peeters (sp.a) te counteren zet ze liefst 3 kandidaten met de familienaam Peeters op de lijst, geen familie natuurlijk...